Jydepejsen EcoDesign 2022

De Europese Unie heeft in 2022 nieuwe richtlijnen in werking gezet rondom houtkachels. Zo wil de EU met deze nieuwe regelgevingen de luchtkwaliteit verbeteren. De Kachels van Jydepejsen voldoen aan de eisen van EcoDesign 2022.

Wat houdt de EcoDesign 2022 regeling in? 

Het EcoDesign 2022 is een initiatief van de Europese Unie om de (schadelijke) uitstoot van haarden en kachels te verminderen. De richtlijn is aangenomen om eisen te stellen aan de energie-efficiëntie van energieverbruikende producten in de EU en zo de luchtkwaliteit over de landsgrenzen heen te verbeteren. Het doel hiermee is om ‘oude en vervuilende houtkachels- en haarden’ uit te faseren. Verouderde toestellen spelen namelijk een grote rol in de discussie over eventuele voorkomende houtrook overlast. Om aan deze normering te voldoen moeten de haarden en kachels een hoger rendement behalen, minimaal 75%. Ook mogen de toestellen nog maar 40 milligram fijnstof per kubieke meter uitstoten.

Wanneer is een kachel of een haard EcoDesign Ready?

Een kachel voldoet aan de normering van het EcoDesign als het toestel onafhankelijk is getest door een goedgekeurd testinstituut en aan de strikte emissie- en minimale efficiëntiecriteria voor EcoDesign 2022 voldoet. Deze feiten moet op papier staan en daar is de fabrikant in eerste instantie verantwoordelijk voor.

Voldoen de kachels van Jydepejsen aan de EcoDesign 2022 normen?

Alle kachels van Jydepejsen voldoen aan de eisen van EcoDesign 2022. Zo hebben alle Jydepejsen houtkachels een hoog rendement en beschikt elke kachel over een geavanceerde en schoon verbrandingssysteem. Wanneer u investeert in een houtkachel van Jydepejsen bent u dus verzekerd van een houtkachel waar u en het milieu erg blij mee zullen zijn.

Gerelateerde berichten

speksteen kachel

Wat is speksteen?

Speksteen is een natuurlijk gesteente dat voornamelijk bestaat uit talk, met variërende hoeveelheden andere mineralen zoals mica’s, chloriet, amfibolen, pyroxenen en carbonaten.

Speksteen is vaak zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een populair materiaal is voor kachels.

Meer lezen »

Waar worden de kachelruiten gemaakt?

Jydepejsen vertrouwt op de hoge kwaliteit van SCHOTT ROBAX® brandwerende panelen, gemaakt in Duitsland. In 35 jaar serieproductie zijn meer dan 75 miljoen ROBAX® glaskeramische panelen verkocht. Daarmee is SCHOTT één van de toonaangevende fabrikanten van openhaardvensters SCHOTT ROBAX® is IN FRONT – vandaag en in de toekomst.

Meer lezen »

contact opnemen

Heeft u vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u simpelweg meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Bezoek het Experience Center

Wilt u de Jydepejsen houtkachel zelf komen bewonderen. Kom naar de showroom van één van onze dealers of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming.

Senza_pop-up_button