Waar komt speksteen vandaan?

In 1986 waren Jydepejsen en Tulikivi samen de eerste bedrijven ter wereld die een houtkachel bekleedden met speksteen. Deze nauwe samenwerking tussen twee fabrikanten van kwaliteitsproducten is nu sterker dan ooit.

In 1986 waren Jydepejsen en Tulikivi samen de eerste bedrijven ter wereld die een houtkachel met speksteen uitbrachten. Deze nauwe samenwerking tussen de twee producenten is nu sterker dan ooit. Tulikivi speksteen bestaat voornamelijk uit mineralogische componenten van talk en magnesiet, wat verschillende voordelen oplevert. De hoge concentratie aan talk maakt Tulikivi speksteen gemakkelijk te bewerken tot prachtige producten. De hoge concentratie magnesiet geeft het speksteen een goede mechanische sterkte en uitstekende thermische eigenschappen. De steen heeft een hoog warmtegeleidingsvermogen en is in staat om warmte lang vast te houden. Deze warmte komt vervolgens langzaam vrij en zorgt daarmee voor een langdurige afgifte van aangename accumulatiewarmte.

Over Tulikiv

De Tulikivi Groep heeft meer dan 35 jaar ervaring met het delven en verwerken van speksteen van hoge kwaliteit en is al meer dan drie decennia de belangrijkste leverancier van bekledingsstenen. De afzetting in Oost-Finland is een van de grootste die bekend is. Alle voeringsteenproducten zijn “Made in Finland”.

Tulikivi ontwikkelt systematisch zijn processen en productiemethoden om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. Het speksteen van Tulikivi bestaat voornamelijk uit mineralogische componenten van talk en magnesiet, wat verschillende voordelen oplevert; Hoge concentratie talk maakt Tulikivi speksteen gemakkelijk te bewerken en maakt het mogelijk mooie stenen elementen te produceren. De hoge concentratie magnesiet zorgt voor een goede mechanische sterkte van Tulikivi speksteen. Thermische eigenschappen zijn “fenomenaal”.

Het hoge soortelijk gewicht – hoger dan dat van marmer, zandsteen, graniet en kalksteen – in combinatie met de specifieke warmtecapaciteit en het warmtegeleidingsvermogen stelt Tulikivi speksteen in staat om warmte op te slaan en gedurende langere tijd vast te houden. De warmte wordt daarna langzaam weer afgegeven en in de vorm van aangename stralingswarmte aan de ruimte afgegeven.

Gerelateerde berichten

speksteen kachel

Wat is speksteen?

Speksteen is een natuurlijk gesteente dat voornamelijk bestaat uit talk, met variërende hoeveelheden andere mineralen zoals mica’s, chloriet, amfibolen, pyroxenen en carbonaten.

Speksteen is vaak zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een populair materiaal is voor kachels.

Meer lezen »

Waar worden de kachelruiten gemaakt?

Jydepejsen vertrouwt op de hoge kwaliteit van SCHOTT ROBAX® brandwerende panelen, gemaakt in Duitsland. In 35 jaar serieproductie zijn meer dan 75 miljoen ROBAX® glaskeramische panelen verkocht. Daarmee is SCHOTT één van de toonaangevende fabrikanten van openhaardvensters SCHOTT ROBAX® is IN FRONT – vandaag en in de toekomst.

Meer lezen »

contact opnemen

Heeft u vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u simpelweg meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Bezoek het Experience Center

Wilt u de Jydepejsen houtkachel zelf komen bewonderen. Kom naar de showroom van één van onze dealers of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming.

Senza_pop-up_button