Kenniscentrum

In ons kenniscentrum kunt u terecht voor alle benodigde informatie en vind u de antwoorden op uw vragen. Wij delen hier graag onze kennis over onze producten, technieken en ontwikkelingen. Zo vertellen wij u graag meer over onze haarden en kachels, kunt u lezen over de bediening en het onderhoud van uw kachel of haard en vertellen wij u hoe onze haarden gemaakt zijn.

Heeft u de informatie die u zocht of het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op wij helpen u graag verder! Wilt u graag persoonlijk advies op maat, dan kunt u contact opnemen met één van onze dealers of bezoek het Experience Center in Lunteren.

Foto van het Kenniscentrum van Jydepejsen
Technisch

Waar worden de kachelruiten gemaakt?

Jydepejsen vertrouwt op de hoge kwaliteit van SCHOTT ROBAX® brandwerende panelen, gemaakt in Duitsland. In 35 jaar serieproductie zijn meer dan 75 miljoen ROBAX® glaskeramische panelen verkocht. Daarmee is SCHOTT één van de toonaangevende fabrikanten van openhaardvensters SCHOTT ROBAX® is IN FRONT – vandaag en in de toekomst.

Over Jydepejsen

Waar komt speksteen vandaan?

In 1986 waren Jydepejsen en Tulikivi samen de eerste bedrijven ter wereld die een houtkachel bekleedden met speksteen. Deze nauwe samenwerking tussen twee fabrikanten van kwaliteitsproducten is nu sterker dan ooit.

Technisch

Hoe onderhoud ik mijn houtkachel

Om de lange levensduur van uw houtkachel te realiseren dient u de kachel op de juiste manier te onderhouden. Wij leren u graag meer over het onderhoud van een Jydepejsen houtkachel.

Verantwoord stoken

Jydepejsen EcoDesign 2022

De Europese Unie heeft in 2022 nieuwe richtlijnen in werking gezet rondom houtkachels. Zo wil de EU met deze nieuwe regelgevingen de luchtkwaliteit verbeteren. De Kachels van Jydepejsen voldoen aan de eisen van EcoDesign 2022.

Technisch

Hoe bedien ik mijn kachel?

Na het aanschaffen van een Jydepejsen houtkachel is het belangrijk om te weten hoe u deze kachel het beste kunt bedienen. In dit kenniscentrum bericht leren wij u graag hoe u een Jydepejsen houtkachel op de juiste manier stookt en bedient.

Technisch

Wat is DuplicAir®

Met het unieke luchtregelsysteem DuplicAir® van Jydepejsen kunt u de vlam- en warmteafgifte van uw houtkachel op een eenvoudige en nauwkeurige manier regelen. U kunt zowel de aanmaaklucht (primaire lucht) als de verbrandingslucht (secundaire lucht) regelen met een eenvoudige bedieningshendel.

Een succesvolle formule

Kwaliteit & innovatie

Wij zien de ontwikkeling van nieuwe producten als een continu proces waarbij de focus niet alleen ligt op design en functie, maar waarbij ook de verbrandingstechnologie wordt geoptimaliseerd. Dit laatste is goed voor het milieu en voor uw verwarmingsbudget. Dit bereiken we door steeds weer de keuze voor de allerbeste grondstoffen te maken. 

Jydepejsen DEENSE MAKELIJ

Een gerenommeerd kachelmerk

Al sinds 1979 creëert Jydepejsen innovatieve Deense houtkachels van een klasse apart en van hoog technologisch niveau, strak design, hoge kwaliteit en hoge milieu vriendelijkheid. Jydepejsen is door en door Deens en onze houtkachels zijn ontworpen door gerenommeerde Deense architecten en meubelontwerpers die buitengewone resultaten creëren.

Laat u inspireren

Het Experience Center

HAVÉ Verwarming beschikt over een grote showroom van maar liefst 1200 vierkante meter. In dit Experience Center kunt u veel van onze modellen brandend bekijken. De medewerkers van HAVÉ Verwarming staan voor u klaar voor vragen en advies.

De haardenspecialisten van Jydepejsen

Op zoek naar een dealer?

U kunt terecht bij één van onze dealers in Nederland of België. Ook bent u van harte welkom in het Experience Center in Lunteren om u te laten adviseren en om vele Jydepejsen haarden te zien branden.

Gebruik onze ‘dealer zoeker’ om een haardenspecialist bij u in de buurt te vinden.

Senza_pop-up_button