Waar worden de kachelruiten gemaakt?

Jydepejsen vertrouwt op de hoge kwaliteit van SCHOTT ROBAX® brandwerende panelen, gemaakt in Duitsland. In 35 jaar serieproductie zijn meer dan 75 miljoen ROBAX® glaskeramische panelen verkocht. Daarmee is SCHOTT één van de toonaangevende fabrikanten van openhaardvensters SCHOTT ROBAX® is IN FRONT - vandaag en in de toekomst.

De glaskeramiek ROBAX® bestaat voor 95% uit zand en twee andere natuurlijke grondstoffen. Dankzij de zeer geringe thermische uitzetting is het uiterst hittebestendig, maar vertoont het ook een hoge mechanische sterkte. Gedurende korte tijd zijn de panelen zelfs bestand tegen extreme temperaturen tot 760 C°, alsook tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen en thermische schokken. Eigenschappen als thermische weerstand, transparantie, warmtetransmissie en lange levensduur maken dat SCHOTT ROBAX® een perfecte bescherming tegen rondvliegende vonken en echt vuurgenot kan garanderen.

Met een breed scala aan producten en diensten, werkt SCHOTT samen met Jydepejsen om te profiteren van marktkansen. Als gezamenlijke inspiratiebron voor product-, markt- en verkoopideeën, vervult SCHOTT de wensen van de eindgebruiker nog voor deze geuit zijn.

Gerelateerde berichten

speksteen kachel

Wat is speksteen?

Speksteen is een natuurlijk gesteente dat voornamelijk bestaat uit talk, met variërende hoeveelheden andere mineralen zoals mica’s, chloriet, amfibolen, pyroxenen en carbonaten.

Speksteen is vaak zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een populair materiaal is voor kachels.

Meer lezen »

Waar komt speksteen vandaan?

In 1986 waren Jydepejsen en Tulikivi samen de eerste bedrijven ter wereld die een houtkachel bekleedden met speksteen. Deze nauwe samenwerking tussen twee fabrikanten van kwaliteitsproducten is nu sterker dan ooit.

Meer lezen »

contact opnemen

Heeft u vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u simpelweg meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Bezoek het Experience Center

Wilt u de Jydepejsen houtkachel zelf komen bewonderen. Kom naar de showroom van één van onze dealers of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming.

Senza_pop-up_button