Wat is DuplicAir®

Met het unieke luchtregelsysteem DuplicAir® van Jydepejsen kunt u de vlam- en warmteafgifte van uw houtkachel op een eenvoudige en nauwkeurige manier regelen. U kunt zowel de aanmaaklucht (primaire lucht) als de verbrandingslucht (secundaire lucht) regelen met een eenvoudige bedieningshendel.

Met de Jydepejsen Duplic air regelt u uw houtkachel wel heel makkelijk en nauwkeurig. Middels het stellen van een stalen draaischijf regelt u een Jydepejsen kachel precies zoals u dat wilt!

Perfecte bediening met DuplicAir®

Het unieke luchtcontrole systeem DuplicAir® van Jydepejsen zorgt ervoor dat u de warmte van de houtkachel eenvoudig en nauwkeurig kan controleren. Dit systeem garandeert een optimale verbranding. DuplicAir® is een eenvoudig en zeer duurzaam besturingssysteem, waarbij de modernste technieken zijn gebruikt, zodat u kunt genieten van een mooi vuur en een goed controleerbare warmte en vlammenspel. De DuplicAir draaischijf wordt ook niet heet.

Gedurende verschillende decennia heeft de ontwikkelingsafdeling van Jydepejsen uitgeblonken door als eerste te komen met tal van kenmerken, wat vervolgens van grote invloed is geweest voor de branche als geheel.

Een belangrijke innovatieve mijlpaal is Jydepejsen’s unieke luchtregelsysteem, DuplicAir®, dat zowel de primaire als de secundaire luchttoevoer regelt en de bediening vergemakkelijkt. Een speciaal ontwikkeld regelsysteem dat zorgt voor een optimale verbranding.

Dit gepatenteerde systeem biedt de gebruiker een zeer eenvoudige bediening en een optimale verwarmingsoplossing gedurende de gehele levensduur van de kachel.

Overige unieke eigenschappen Jydepejsen 

Convectie

Met convectie begint de kachel na het aansteken snel warmte af te geven. De warmte verplaatst zich op natuurlijke wijze door de luchtstroom en niet door warmtestraling. Het resultaat is een comfortabel binnenklimaat en een gelijkmatige temperatuur in de hele ruimte.

Draaiplateau

Bij de modellen Elegance en Omega kan een draaiplateau worden aangeschaft. Met het draaiplateau van Jydepejsen kan de ruit eenvoudig in de gewenste richting worden gedraaid zodat u van het vlammenspel kunt genieten.

Vermiculiet

De vermiculiet platen die we in de verbrandingskamers van Jydepejsen gebruiken, zijn bestand tegen een directe blootstelling aan vlammen tot 1100°C. De platen isoleren de verbrandingskamer, waardoor een hogere verbrandingstemperatuur, betere ontgassing van het hout, en als gevolg daarvan, een betere prestatie van de houtkachel worden bereikt.

Gerelateerde berichten

speksteen kachel

Wat is speksteen?

Speksteen is een natuurlijk gesteente dat voornamelijk bestaat uit talk, met variërende hoeveelheden andere mineralen zoals mica’s, chloriet, amfibolen, pyroxenen en carbonaten.

Speksteen is vaak zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een populair materiaal is voor kachels.

Meer lezen »

Waar worden de kachelruiten gemaakt?

Jydepejsen vertrouwt op de hoge kwaliteit van SCHOTT ROBAX® brandwerende panelen, gemaakt in Duitsland. In 35 jaar serieproductie zijn meer dan 75 miljoen ROBAX® glaskeramische panelen verkocht. Daarmee is SCHOTT één van de toonaangevende fabrikanten van openhaardvensters SCHOTT ROBAX® is IN FRONT – vandaag en in de toekomst.

Meer lezen »

contact opnemen

Heeft u vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u simpelweg meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Bezoek het Experience Center

Wilt u de Jydepejsen houtkachel zelf komen bewonderen. Kom naar de showroom van één van onze dealers of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming.

Senza_pop-up_button