Houtkachels met speksteen

Speksteen is een perfect materiaal voor kachels. Het natuurlijke product heeft een hoog warmtegeleidingsvermogen en is in staat om warmte gedurende een lange periode vast te houden. Deze warmte komt vervolgens langzaam vrij en zorgt voor aangename accumulatiewarmte. Zelfs lang nadat de kachel uit is, blijft de kachel warmte afgeven.

Speksteen is een perfect materiaal voor kachels. Het natuurlijke product heeft een hoog warmtegeleidingsvermogen en is in staat om de warmte gedurende een lange periode vast te houden. Deze warmte komt vervolgens langzaam vrij en zorgt voor aangename accumulatiewarmte. Deze warmte is te vergelijken met de infrarode warmte van de zon. Zelfs lang nadat de kachel uit is, blijft de kachel warmte afgeven. Speksteen kachels zijn daarom efficiënte warmtebronnen. Omdat speksteen een natuurlijk materiaal is, is elke afwerking van de kachel uniek. 

Samenwerking Jydepejsen en Tulikivi

In 1986 waren Jydepejsen en Tulikivi samen de eerste bedrijven ter wereld die een houtkachel met speksteen uitbrachten. Deze nauwe samenwerking tussen de twee producenten is nu sterker dan ooit. Tulikivi speksteen bestaat voornamelijk uit mineralogische componenten van talk en magnesiet, wat verschillende voordelen oplevert. De hoge concentratie aan talk maakt Tulikivi speksteen gemakkelijk te bewerken tot prachtige producten. De hoge concentratie magnesiet geeft het speksteen een goede mechanische sterkte en uitstekende thermische eigenschappen.

Jydepejsen speksteen modellen

De haardenspecialisten van Jydepejsen

Op zoek naar een dealer?

Wilt u een van onze kachels in het echt bewonderen? Bezoek dan één van onze dealers in Nederland of België. Of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming in Lunteren voor een advies op maat.

Kenniscentrum

Waar komt speksteen vandaan?

Wilt u meer weten over de oorsprong van speksteen en waar de speksteen van Jydepejsen vandaan komt? Dan kunt u ons kenniscentrum bezoeken waar wij vele interessante onderwerpen en veelgestelde vragen bespreken. Klik op de onderstaande knop om ons kenniscentrum te bezoeken.

Senza_pop-up_button